Gå direkt till innehåll
Med hjälp av Skånska Energis app kan du se både hur mycket el du använt och hur mycket du kommer att använda.
Med hjälp av Skånska Energis app kan du se både hur mycket el du använt och hur mycket du kommer att använda.

Blogginlägg -

Låt appen hålla koll på din elräkning

I dessa tider med höga elpriser är det extra viktigt att du har koll på din elförbrukning. Med hjälp av vår app kan du se både hur mycket el du använt och hur mycket du kommer att använda.
– Du slipper bli överraskad av nästa elräkning. Med appen kan du dessutom fjärrstyra din el från jobbet eller sommarstugan säger vår marknadschef, Karin Holm.

Under 2021 steg elpriserna markant. I december och i början av 2022 rusade de och nådde nya, oanade höjder. Det innebär att elen för många svenskar idag är en betydligt större del av utgiftskakan i ett hushåll än för ett och ett halvt år sedan.

– Mycket talar för att vi kommer att få vänja oss vid högre elpriser framöver och helt säkert större prisvariationer. Jag vill påstå att det är viktigare än någonsin att vi håller koll på vår elanvändning, säger Karin.

Hur många kilowattimmar gjorde du av med förra veckan? Eller förra månaden? Inte så lätt att ha koll på själv. Ännu svårare förstås att veta hur mycket el du kommer att göra av med nästa månad. Dessbättre finns det hjälp att få. Riktigt bra hjälp.

– Med vår app får du som användare detaljerad data över den elförbrukning du har haft och prognoser för din troliga förbrukning i framtiden. Prognoserna baseras på din tidigare användning och beräknas med hjälp av väder, AI och smarta algoritmer.

En gång i månaden görs en sammanställning över ditt hushålls energiförbrukning i en rapport. Där kan du jämföra din aktuella förbrukning mot förra månaden och längre tillbaka i tiden. Du kan också se vilken påverkan vädret kan ha haft på din energiförbrukning.

Du kan inte bara se din elanvändning utan även styra den med hjälp av appen, som är kompatibel med flera vanliga Smart hem-verktyg. Reglera, schemalägg och fjärrstyr värme, belysning, elbilsladdning med mera direkt i mobilen eller plattan.
– En varm sommardag kan du till exempel sätta på AC:n därhemma när du åker från jobbet, så är det svalt och skönt lagom till att du kommer hem. Under den kalla delen av året kan du ha värmen på sparlåga när du är bortrest och höja den några timmar innan du kommer hem igen, säger Karin Holm.

Tips på hur du kan spara pengar genom att minska din elanvändning finns också i vår app, liksom råd för hur du använder din energi så klimatsmart och effektivt som möjligt.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt Skånska Energis pressjour 010-122 70 80

Relaterat innehåll

I dag lanseras en ny och personifierad hemvy i Skånska Energi-appen.

Personifierad hemvy i Skånska Energis app

I dag lanserar Skånska Energi tillsammans med Get Bright en ny och personifierad hemvy i Skånska Energi-appen. Skånska Energi är därmed först i Sverige med att erbjuda denna möjlighet bland Brights samarbetspartners. Med denna nyhet kan deras kunder själva välja vilka moduler de vill ska visas i appens hemvy.

Med en luftvärmepump till dina solceller fixar du inomhuskyla som i princip är gratis.

Låt solen svalka dig i sommar

Låt solens heta strålar svalka dig i sommar! Jo, du läste rätt. Med en luftvärmepump till dina solceller fixar du inomhuskyla som i princip är gratis. Så här går det till.

Räkna ut vad det kostar att ladda elbilen hemma.

Vad kostar det att ladda en elbil?

Du är inte ensam om att undra vad det kostar att ladda en elbil. Därför tänkte vi reda ut frågan och förklara vad det kostar, varför det är så och även passa på att ge lite tips på hur du kan ladda elbilen billigare.

Spara pengar med ett timprisavtal och vår app som automatiskt styr laddningen av elbilen till de billigaste timmarna.

Ladda elbilen billigt med timpris

Laddar du elbilen när elpriserna är som lägst kan du spara mycket pengar. Men hur? Jo, med ett timprisavtal och vår app som automatiskt styr laddningen till de billigaste timmarna.

Hur räknas elpriset ut? Med 5 snabba punkter får du vet hur elpriset räknas fram.

Hur räknas elpriset ut?

Hur räknas elpriset ut? Här är vår snabbkurs till hur siffran längst ner på din elräkning blir som den blir och varför.

Vad skiljer elbrist och effektbrist? Här förklarar vi skillnaden.

Elbrist och effektbrist på fem minuter

Har vi verkligen elbrist? Eller har vi effektbrist? Eller har vi både och? Här förklarar vi snabbt två begrepp som nämns mycket just nu – och några till.

Använd vår smarta app. Här är lite nyheter och tips till dig.

Smarta tips i appen

Skånska Energis app är uppdaterad till version 1.3.3 vilket medför en del förändringar och förbättringar.

Är timpris ett elavtal för dig? Här får du konkreta tips på vad du ska tänka på!

Timpris på el – så blir det lönsamt

Med timpris på el kan du spara en hel del pengar på att styra din elanvändning till de billigaste timmarna. Men timprisavtal är inte för alla – läs här hur det blir lönsamt och om det passar dig.

Gå på konstrunda i Kävlinge

Gå elskåps- konstrundan i Kävlinge!

Nu finns det tretton målningar på tretton av våra elskåp i centrala Kävlinge. Christian Frost berättar om en ovanlig och energigivande utmaning för de tretton lokala konstnärerna som har skapat dem.

Lär dig mer om styrel och vad som händer om Svenska kraftnät fattar beslut om bortkoppling.

Vad händer om elen stängs av i vinter?

Om det uppstår effektbrist kan elanvändare i Sverige få sin el avstängd. I södra Sverige finns det en ökad risk för bortkoppling, vilket beror på flera olika faktorer. Vi vill här förtydliga varför det kan ske, att det är Svenska Kraftnät som fattar beslut om bortkoppling och vad vi som elnätsföretag måste göra.

Har du koll på hur mycket el dina elektriska apparater därhemma drar? Och hur mycket en kilowattimme el räcker till? Och, för all del också: vad en kilowattimme är?

Hur mycket är en kilowattimme?

Din elförbrukning mäts i enheten kilowattimmar (kWh). Din elräkning baseras på hur många kilowattimmar el du har förbrukat under den gångna månaden. Men hur mycket räcker en kilowattimme el till egentligen?