Gå direkt till innehåll
Hur lyser du i jul?

Blogginlägg -

Hur lyser du i jul?

Vem av de fyra alternativen nedan är du? Vi har även matchat vilken funktion i vår app vi tror kommer passa just dig baserat på vilken av de fyra julkategorierna du tillhör.

1. Syns du inte finns du inte

Wow! Du älskar verkligen allt vad gäller julbelysning. Du är inte rädd för att sticka ut och du vill lysa upp vintermörkret för alla runt omkring dig. Vi tror att du hade älskat “Styrning" där du kan styra hemmet direkt från mobilen! Med denna vyn tar du kontroll över ditt hem och automatiserar din elanvändning.

2. Klart det ska vara julbelysning

Du är inte den extrema typen som klär in allt som går i ljusslingor (helst blinkande varianter dessutom), men du är inte heller den som nöjer dig med några adventsljusstakar i fönstret. Är det jul så är det och då ska belysningen fram, tänker du. Underbart, tänker vi! Du är öppen för att din elkostnad går upp i jul, men du kanske fortfarande vill ha koll på din förbrukning och jämföra dig med dina grannar?

Vi tror att du skulle uppskatta “Jämför med dina grannar” (finns under Analys) där du kan jämföra din data med anonymiserad data från hushåll med samma boendeförutsättningar.

Du kanske även är intresserad av Analys-funktionen “Detaljerad historik” där du riktigt kan grotta ner dig i allt vad gäller din elförbrukning, exempelvis hur vädret påverkar din förbrukning.

3. Less is more!

Låt oss inte överdriva. Less is more är din grej helt enkelt. Du kan uppskatta något enstaka pynt och kanske en adventsljusstake i fönstret, däremot åker det ut igen så fort julen är över. Vi förstår dig, och dessutom håller du elkostnaden nere vilket både är bra för ekonomin och miljön. Tänk på det nästa gång någon tycker att du borde pynta med mer belysning, klimathjälten :)

Vill du se din elförbruknings klimatpåverkan, då är det “Miljöpåverkan”) i appen som passar dig bäst! Där får du se uppskattad förbrukning timme för timme, uppskattat koldioxidutsläpp och prognos för din miljöpåverkan.

4. Julbelysning, vad är det?

Julbelysning? Vad är ens det? Nej sånt håller inte du på med. Eventuellt kan du sträcka dig till att tända ett litet ljus. Tråkmåns, tycker kanske andra? Miljöhjälte, tänker vi! Vi tror att du skulle uppskatta vy 1 (“Jämför med dina grannar”). Här kan du jämföra din elförbrukning med dina grannar och känna dig riktigt nöjd med att du förmodligen har lägst elräkning i kvarteret.

Avstår du från julbelysning på grund av klimatet tror vi att “Jämför med dina grannar” (finns under Analys) skulle kunna passa dig också, då du ser din elförbruknings klimatpåverkan. Du ser uppskattad förbrukning timme för timme, uppskattat koldioxidutsläpp och prognos för din miljöpåverkan för det kommande dygnet.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt Skånska Energis pressjour 010-122 70 80

Relaterat innehåll

Stig Carlsson och hans fru Gun, som bor utanför Södra Sandby i Skåne, fyller sin trädgård med julbelysning.

Julen lyser starkt i Getinge

Stig Carlsson och hans fru Gun, som bor utanför Södra Sandby i Skåne, fyller sin trädgård med julbelysning.

Har du koll på hur mycket el dina elektriska apparater därhemma drar? Och hur mycket en kilowattimme el räcker till? Och, för all del också: vad en kilowattimme är?

Hur mycket är en kilowattimme?

Din elförbrukning mäts i enheten kilowattimmar (kWh). Din elräkning baseras på hur många kilowattimmar el du har förbrukat under den gångna månaden. Men hur mycket räcker en kilowattimme el till egentligen?

Låt våren gro. Här är lite odlingstips från oss på Skånska Energi

Odlingsenergi i februari!

Sätt lite frön och låt det grönska i fönsterkarmen. Här är tips på några bra grödor att så nu i februari – för skörd senare eller snacks mycket snart!